Fyllecell

Hej!
Jag är en tjej på 28 år gammal, hamnade i fyllecell efter att jag druckigt lite för mkt brukar aldrig hända annars varit endast denna gången är ingen person som brukar dricka mycket alkohol.

Men jag hamnade i fyllecell efter att jag snubblade ned för två trappsteg, vilket jag har en brutal ångest över och kommer aldrig någonsin hända igen att man tappar kontrollen sådär igen. Hänt en gång o kommer aldrig att hända igen. Mår fortfarande fruktansvärt dåligt över det vill nästan inte ens vistas ute för att jag skäms så mycket över de som hänt. Har ju verkligen lärt mig en läxa fyllecell är ju aldrig något ställe jag något sin skulle vilja hamna på igen.

Men jag undrar bara vad händer nu? Kommer man få prick i registret och får man inte ta körkort? Kommer det registreras någonstans att man hamnat där en gång? Om man tex ska jobba inom vården o behöver ta ut belastningsregistret kommer de stå något där?

Ångest fylld tjej.
2024-01-24 22:28

Hej!

Tråkigt att du haft mycket ångest över händelsen men också bra att du känner att du aldrig vill att det ska hända igen!

Vi ska försöka besvara dina frågor så gott som möjligt, men för mer uttömmande svar ber vi dig kontakta den myndighet det gäller, i ditt fall Polismyndigheten och Transportstyrelsen.

När man blivit omhändertagen av vakt eller polis på grund av att man varit för berusad, så sammanställs en rapport och den skickas till Transportstyrelsen. Dessa uppgifter sparas sedan i två år och under de två åren kommer Transportstyrelsen ha kännedom om uppgifterna när det tas beslut om körkort.

När det gäller belastningsregistret däremot så kommer uppgifterna om att du blivit omhändertagen enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer m.m.) inte att synas. Det borde således inte stå med i utdraget ur belastningsregistret när ett sådant behövs för att söka arbete.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna