Övernorm till bäddsoffa!

Hej! Jag och min fd.man blev beviljade en soffa i April-2018, vid tidpunkten hade min man börjat insjukna i lungsjukdomen KOL. Så ofta satt han uppe hela nätterna då dom va som värst med dödsångest och knappt fick luft… Från ungefär Januari-2019 till April-2019 var han inlagd på lungkliniken, där hans ena lunga opererades bort. Slutet av April blev han skickad till Hospes, jag som själv har arbetat i vården vet ju vad det oftast innebär…. Och under hela denna perioden sov jag i soffan pga honom. Men i början på Juli kom han hem igen mot ALLA ODDS, men det varade inte så länge. Jag sov i soffan hela tiden för att hålla koll på hans andning och hostningar, den 5/8 åkte han in igen och avled i min famn den 7/8-2019. Pga allt som jag tvingades genomgå sov jag i soffan framför teven.
Och socialförvaltningen Söder menar att en redan begagnade soffa som vi köpte i April-2018, som trots det hållet ytterligare 6 år tills nån månad innan Jul -2023.
Anser jag att jag har FULL RÄTT till en ny soffa!! Jag o min inneboende delar på en 2 rok på 59 kvm, då han har sovrummet och jag ligger i soffan…därav att jag behöver en bäddsoffa (har även diskbråck i ländryggen sen -1999).

Är detta RÄTTVIST??

// mvh

L
2024-01-24 19:09

Hej!

Vi förutsätter att du uppbär ekonomiskt bistånd från socialtjänsten och att du ansökt om bistånd till en bäddsoffa. Vi är inte insatt i ditt ärende varför det är svårt för oss att bedöma om du har rätt till bistånd till en ny soffa.

Du har rätt till att ansöka om bistånd till en soffa. En utredning görs och ett beslut fattas. Om du får avslag på din ansökan har du möjlighet att överklaga beslutet till Förvaltningsdomstol. Socialtjänsten skall informera dig om detta och även hjälpa till med överklagan om du behöver hjälp.

Vi uppmanar dig att överklaga beslutet om du är missnöjd.

Vänligen

Soctanterna