Ekonomiska bekymmer

Hej,

I höstas så bestämde vi oss för att renovera badrummet och köket här hemma som blev något dyrare än vad vi hade tänkt oss, ungefär 30 000 kr mer än det vi budgeterat för. Sen kom ju julen och nyår samt mellandagsrea som vi nu i efterhand känner att vi la alldeles för mycket pengar på.

Fick precis en avi från banken om hur mycket vi ska betala för bolånet och inser att vi inte har råd att betala. Sakerna vi köpte så har ångerrätten har löpt så vi kan inte lämna tillbaka prylarna vi köpt. Googlade mig fram och läste på hemsidan www.kreditium.se att man kan pantsätta sina saker, vilket jag tror hade kunnat vara en lösning så vi inte skickas till Kronofogden och förlorar huset. Min fråga är till er om ni tror att detta skulle kunna vara den bästa lösningen eller om ni vet någon som man kan kontakta för att få rådgivning?

S
2024-01-23 10:00

Hej!

Det låter som att ni är i en svår situation.

I varje kommun finns det budget- och skuldrådgivning som ni kan kontakta och få råd och stöd angående er nuvarande ekonomiska situation.

Om ni bor i Malmö kan ni kontakta budget- och skuldrådgivningen på telefonnummer 040 – 34 58 00 eller mejla dem budgetradgivning@malmo.se

Vi hoppas att ni hittar en bra lösning gällande er ekonomiska situation.

Vänligen

Soctanterna