vänskapkorruption

Hej!

Jag befinner mig i denna situation på grund av vänskapskorruption inom socialtjänsten. Min ex är enhetschef på socialförvaltningen och hennes kollegor samt kompisar stödjer henne.

Socialtjänsten är den enda myndigheten som anser att jag inte bör ha umgänge med mina barn. Alla andra myndigheter, inklusive tingsrätten, stödjer min sida. Min ex har överklagat till hovrätten, och de verkar benägna att följa socialtjänstens bedömning.

Jag behöver verkligen hjälp 🙏🏼. Om någon kan bistå mig, vore jag tacksam. En artikel om detta kommer snart i tidningen, och vi väntar på den stora förhandlingen i tingsrätten. Tack för ert stöd.

Man008
2024-01-18 14:01

Hej!

Du skriver att ditt ex arbetar och är enhetschef på socialtjänsten som hanterar frågor gällande era barns umgänge.

Enligt 16 § Förvaltningslagen är en person som arbetar på en myndighet jävig om den exempelvis har en närstående som är part i ett ärende och samtidigt själv för myndighets räkning tar del av handläggningen på ett sätt som kan påverka myndighetens beslut i ett ärende. Enligt 17 § Förvaltningslagen får den som är jävig inte ta del av handläggningen eller vara närvarande när ärendet avgörs.

Vi råder dig att påtala för ditt ombud att det finns risk för att jäv förekommer i ditt ärende.

Vänligen

Soctanterna