Störningar som man måste acceptera?

Om en direkt sidledes granne i en mycket lyhörd äldre hyresfastighet, som även blivit upplyst om detta faktum vid inflyttning, kontinuerligt tillåter sin lilla son att använda den väldigt ekande trappuppgången för att ha stå och ha roligt och prata klockan 07.20 varje morgon (det är då dessutom direkt utanför min mycket tunna dörr), trots att jag även upplyst båda föräldrarna om det vid upprepade tillfällen att det är påfrestande för mig att inte kunna sova ut vid den tiden, då jag sover lite längre än vad de gör. Trots det så fortsätter de att illåta sonen att göra det, de till och med bekräftar beteendet genom att prata tillbaks. Fastighetsägaren, som är vidtalad flera gånger, verkar inte vidta några åtgärder alls för att stävja det. Samma beteende sker även dagtid så fort sonen släpps ut i trappuppgången.

Mannen i familjen har även tidigare visat sig acceptera gränslöst och hänsynslöst beteende hos sonen tidigare, som jag själv fått korrigera (ryckt min brevlåda och dörr). Han har även visat sig sjunka till en väldigt låg mental nivå när man försöker påtala det, typ 5-årig skolgårdmobbare, gissningsvis för att undvika ta ansvar som en vuxen för vad de störningarna de faktiskt orsakar, så de verkar tro att de inte behöver bry sig. Så inga åtgärder, inga ursäkter, inget ansvarstagande.

De har även kontinuerligt utnyttja allmänna ytor för eget behov, och placerat egna saker ivägen i trappuppgången, vilket direkt blockerar andra i sina möjligheter att utnyttja de ytorna, så det finns ett definitivt mönster på hänsynslöshet, brist på empati och direkt egoism. Även detta har påtalats flera gånger, och det har möjligtvis korrigerats högst tillfälligt, men sedan forsatt.

Vilka andra möjligheter finns det för att få detta att upphöra om man inte kan få gehör från fastighetsägaren? Jag är tyvärr inte medlem i Hyresgästföreningen, så hyresnämnden är nog inte en framkomlig väg.

Sömngångaren
2024-01-16 22:39

Hej!

Din fråga gäller störningar från dina grannar.

Det enda vi kan råda dig att göra är att fortsätta påtala för din hyresvärd om störningarna. Socialtjänsten kan inte göra något när det förekommer störningar. Om du är orolig för att barnet riskerar att fara illa så kan du kontakta socialtjänsten i kommunen där du bor och göra en orosanmälan. Om du vill vara anonym och göra en orosanmälan så är det viktigt att du inte uppger ditt namn när du kontakta socialtjänsten.

Du skriver även att dina grannar placerar saker i trappuppgången. Detta är något som kan påverka brandskyddet och om din hyresvärd brister i tillsynen av detta så är vårt råd att du kontaktar räddningstjänsten i den kommun där du bor. Räddningstjänsten har ett visst tillsynsansvar och om inte annat så kan de hjälpa dig vidare.

Vi hoppas att situationen löser sig till det bästa för dig!

Vänligen

Soctanterna