LVU

Hej hej.
Jag och min familj har under ett år nu haft kontakt med både soc och råd och stöd som skulle göra utredningar för att se vad vi kan få för hjälp. Vi är väl medvetna om att det förekommit en del konflikter och har varit stökigt men att detta på lång sikt har blibit bättre. Råd och stöd som kommit på besök har endast gett oss bildscheman som vi kan ha till hjälp för rutiner i fam. Förutom det så har dom bara suttit och pratat en stund(ofta om saker som inte har med familjen eller situationen att göra) innan de gett sig iväg. Vi har haft enskilda möten med dem där vi vädjat om att få mer eller annan typ av hjälp som jag vet att både dom och soc kan bistå med, familjeterapi, avlastningshem, föräldrakurs mm och då fått svaren att de ska kolla upp det eller att saker och ting är tungrott.
Vi har även pratat med soc utredningsteam om detta men inte fått något svar alls. Soc utredningsteam sa att de skulle komma någon gång ibland under 4 månader för att observera, de skulle inte dyka upp om någon var sjuk och kunde vi ej ha besök så skulle annat datum bestämmas. De kom långt mer än 4 månader och ibland flera gånger i veckan, de dök upp trotts att vi var sjuka och de gånger vi fick sånt som vi ej kunde flytta på så manade dom oss att vi skulle gå hem tidigare från våra jobb.

Det finns mycket mer att ta upp men pga soc inte anser att vi tar hand om våra barn och ger dem närhet och kärlek trotts bevis på hur mycket vi kämpar för dem för att saker ska bli bra och att saker både hemma och i skola har blivit mycket bättre så vill dom nu ta våra barn ifrån oss.

Det jag undrar här nu är om och i så fall hur många regler har soc brutit?

Orolig pappa
2024-01-11 15:07

Hej!

Vi uppfattar att ni är i en tuff situation, samtidigt söker ni hjälp för era barns skull.

Ni verkar ha haft en insats från socialtjänsten och då ska det finnas en vårdplan där det framgår vilka mål som ni och behandlaren arbetar mot. Vi föreslår att ni träffar socialsekreteraren och behandlaren tillsammans och går igenom vilka mål som ni har satt upp. Då kan ni se vilka som är uppnådda och vilka ni har kvar. Det kan då bli tydligt ifall ni behöver någon annan insats och socialtjänsten kan också förklara vilken oro som de har gällande era barn.

Vi hoppas att ni har fått tips på hur ni kan gå vidare.

Vänligen

Soctanterna