mitt jobb och skuld orsakar framtidsoro

jag jobbar fem månader till och har en skuld jag betalar av som jag inte vill ska hamna hos kronofogden
jag kan betala av allt men jag kommer inte hinna innan de tre månader innan kontraktet upphör, kommer socialen då neka mig hjälp för att jag använde mina pengar för att betala av min skuld?
Jag kommer inte få kontraktet förlängt och jag blir konstant illa behandlad och bemött till den grad att jag funderar på att ta livet av mig med jämna mellanrum
jag har inte heller tiden eller energin för att betala en massa till psykologer eller göra pappersarbete kring om inte det åtminstone kommer hjälpa mig inte bli hemlös när mitt kontrakt tar slut
jag söker även aktivt arbete förresten men det ser riktigt illa ut

ingen
2024-01-11 12:04

Hej!

Du beskriver en tuff och besvärlig situation för dig. Det som låter allvarligast är att du uttrycker att du med jämna mellanrum har självmordstankar. Det tycker vi absolut att du ska söka hjälp för.

Du beskriver att du har arbete men att du kommer att förlora det och att du är bekymrad över att du kanske inte hittar något nytt. Det som då kan hända är att du behöver söka försörjningsstöd enligt vad du beskriver.

Hur det då kommer att bedömas vad du gjort nu är det svårt att uttala sig om. Grundregeln är att beräkning görs tre månader tillbaka, men det innebär inte att man inte ska betala löpande räkningar mm under denna period. Den enskilde ska inte dra på sig skulder genom att underlåta att betala räkningar så att det sedan uppstår en skuld. Däremot om det betalas mer än vad som är överenskommet, om besparingar töms så kan det räknas med.

Du kan redan nu vända dig till Malmö stads budget- och skuldrådgivning https://malmo.se/Bo-och-leva/Stod-och-omsorg/Forsorjning-och-ekonomi/Bu… för råd och stöd avseende din ekonomiska situation.

Hoppas att det löser sig för dig,

Vänligen

Soctanterna