Oro

Knepig sist.... mitt barn berättade om våld hos pappan - detaljerat våld. Vart de händer, hur de händer och går till. Han har även normaliserat de i sina uttryck. Tex "de sker bara när vi är hemma själva" eller "de är när jag är arg"....

Han hävdar de är sant och jag tror honom.

Pappan har narcissistiska drag och absolut våldstendenser. Han har ensam vårdnad för han är fantastiskt duktig på att kontrollera hela omgivningen. Jag förstår alltså sonen.

Nu dilemmat - jag har ingen vårdnad. Pappan går på verkställighet av dom. Socialtjänsten vägleder inte mig. Samtidigt hur kan socialtjänsten finna de som en trygg plats för ett barn att vara på när de är våld i hemmet? De har inte hänt en gång.
Pappan försöker just smutskasta mig också i detta. Jag vill inte ha en konflikt, jag vill att barnet får rätt stöd och hjälp, samt inte blir utsatt mer.

Rebecka
2024-01-06 18:36

Hej!

Det låter som en tuff situation samtidigt som det är bra att höra att barnen pratar med dig om det jobbiga, så tack för din fråga.

När det gäller misstanke om barn som far illa kan man vända sig till socialtjänstens barn- och familjemottag för att anmäla oro. Detta kan göras både anonymt och namngivet.

För att upprätta en anmälan eller få närmare rådgivning om hur du kan gå tillväga i din situation kan du kontakta Malmö Stads barnmottag på nummer, 040–345500. Mottagen har telefontid på måndag, tisdag, torsdag & fredag 09:00-11:00 samt onsdagar 13:00-14:30.

När det gäller frågor som rör vårdnad, boende och umgänge kan du som förälder vända dig Familjerätten för rådgivning. Du som förälder har även möjlighet att ansöka om delad eller ensam vårdnad via Tingsrätten.

Familjerätten har telefonnummer 040–345248. Du kan även skicka ett mail till dem via familjerattsbyran@malmo.se

Förstår att du önskar dina barn det bästa och hoppas att du fått lite tips om vart du kan vända dig vidare.

Vänligen

Soctanterna