Sonen vill flytta till mig

Min son är 13 vi har gemensam vårdnad genom domstolsbeslut då mamman alltid har försvårat en kontakt mellan mig och barnet. Hon har ett par orosanmälningar mot sig, levt på socialbidrag hela livet misstänker att hon har diagnos, därav att vi dejtade en kort period.

Sonen vill flytta till mig för att han får bara sitta hemma och kolla på tv när han är hemma. Han får inte ha varken dator eller telefon hos mamman.

Han tycker att det är väldigt jobbigt psykiskt att inte få ha kontakt med sina kompisar han har skaffat sig online. Den enda gången han får kontakt med dem är när han är hos mig varannan helg eller när han lånar en kompis telefon i skolan.

Mammans liv med bidrag bygger på att hon har sonen på heltid. Socialtjänsten står ju helt på mammans sida och tycker detta är bra för barnet.

De har ju även ljugit för domstolen han går på särskola för mamman höll sonen hemma första åren så han har missat mycket. Han kunde varken skriva eller läsa när han började 3an vilken han kan nu.

Han hade knappt varit ute när han började 3an, så hur förklarar man bäst för en socialtjänst som är helt på mammans sida ett barn behöver social kontakt.

Vänner kompisar komma ut och leka hitta på aktiviteter få vara tonåring helt enkelt.

Eller är det bara en domstol som är alternativet. Ivo har ju tillockmed ringt socialchefen samt blivit fälld hos ivo.

Skånepågen
2024-01-01 14:55

Hej!

Det låter som att du befinner dig i en mycket svår situation. Det är inte konstigt att känna sig frustrerad när socialtjänsten resonerar på ett sätt man inte håller med om.

Du undrar om det är socialtjänsten du ska vända dig till och hur du ska förklara din situation ifall du kontaktar dem.

Om du känner oro för ditt barn råder vi dig att kontakta socialtjänsten och informera dem om varför du känner en oro. Socialtjänsten kommer att lyssna på det du berättar och ta emot din anmälan. Sedan inleds en utredning, vilket eventuellt kan leda till en prövning i tingsrätten för vårdnad, boende och umgänge av barnet.

För att visa på barnets bästa är det viktigt att du är ärlig i samtalet med socialtjänsten och att du fokuserar på ditt barns situation. Eftersom vi på Soctanterna inte har möjlighet till en djupare inblick i enskilda ärenden och därmed ej har tillgång till information om ditt ärende så kan vi inte svara på hur du ska förklara din enskilda situation för socialtjänsten. Vi kan endast ge generella svar på frågor.

Vi hoppas att er situation löser sig.

Vänliga hälsningar

Soctanterna