åkte dit för fylla

Jag är en 17-årig tjej som aldrig haft med Socialen att göra.
Igår på julaftonskvällen skulle jag göra en snöängel inför vänner. Råkade snubbla och slå mig. Min väns grann-kärring ringer till Polisen och påstår att vi är fulla. Av smärta i huvudet kräks jag.

Polisen kör mig hem för påstår dom jag var full. Jag vädjar om hjälp då jag har hjärnskakning men poliskvinnan påstår att jag inte har det.

Nu påstår min mamma att "bara så du vet så kommer Socialen automatiskt att kontaktas då du är omyndig".

Stämmer detta? Det låter jättekonstigt eftersom jag inte har några sociala problem.

Jag känner mig väldigt orättvist behandlad och vill verkligen inte bli indragen i nånting med Socialen då det finns andra som behöver hjälp.

snöängel
2023-12-25 14:21

Hej!

Vi förstår att du är orolig över vad som kommer att ske härnäst. Att inte bli betrodd trots att man själv tycker att man talar för sanningen kan vara mycket frustrerande.

Polisen har en skyldighet att anmäla till socialtjänsten om det råder misstanke om att en minderårig far illa eller riskerar att fara illa. I och med att du är minderårig, och att polisen bedömde att du var påverkad och att det fanns risk för att du skulle fara illa, så ska de ha kontaktat socialtjänsten gällande händelsen. Att polisen gör en anmälan till socialtjänsten behöver inte nödvändigtsvis leda till vidare åtgärder. Socialtjänsten gör en bedömning som även grundar sig i andra omständigheter i din situation. Vi på Soctanterna har ej möjligheten att fördjupa oss i enskilda ärenden och kan endast besvara frågor generellt. Därför kan vi inte svara på om socialtjänsten kommer att vilja kontakta dig eller inte.

Det är tråkigt att du känner dig orättvist behandlad och det är fint av dig att du tänker på andras behov av hjälp från socialtjänsten.

Vänliga hälsningar

Soctanterna