Vilken hjälp kan jag få?

Hej, har en fråga. Har tidigare fått stöd av Soc med försörjningsstöd och en lägenhet. Har haft ett utsatt liv och uppväxt och inte klarat av att hålla kvar lägenheten utan drog bara därifrån och lämnade allt. Har hot mot mig och stack från lägenheten efter att ha blivit uppsökt av de som hotat mig. Betalade inga hyror el el osv. Kom också kompisar som bodde i lägenheten när jag inte var där och det blev skadegörelse i den. Blev tillslut vräkt och har nu skulder hos fogden. Är nu hemlös och har absolut ingen stans att ta vägen och inga anhöriga öht som jag kan får tak över huvudet av, inte ens tillfälligt. Idag får jag stjäla mat och sover och letar sovplats ofta i tunnelbanan för där är åtminstone varmt. Har också missbruksproblem som jag nu skulle vilja få hjälp med. Undrar om jag har någon chans att få hjälp av Soc igen fast jag sumpade allt av olika skäl? Hur många chanser kan man få? Har jag några rättigheter? Hur kan jag få hjälp med mitt liv?

Josef*
2023-12-16 17:03

Hej!

Du befinner dig av allt att döma i en utsatt och besvärlig situation. Att du tidigare fått hjälp av socialtjänsten innebär inte att du kan få hjälp igen. Det handlar inte om antalet chanser. Självklart har du rätt att söka hjälp igen både vad gäller ekonomi, boende och behandling. Det är positivt att du nu är motiverad att söka för dina missbruksproblem.

Vi uppmanare dig att åter kontakta socialtjänsten i den kommun du är skriven i och ansöka om hjälp. Vid ansökan om bistånd har du rätt till beslut som du kan överklaga till Förvaltningsdomstol om du är missnöjd med beslut. Socialtjänsten har också skyldighet att hjälpa dig med överklagan om du behöver hjälp.

Vi önskar dig lycka till med att få ordning på ditt liv.

Vänligen

Soctanterna.