Hemflytt efter lvu

Hej
Soc har på eget initiativ inlett en utredning för eventuell hemflytt av mitt barn, i och med detta har jag börjat fundera över praktiska saker vid en eventuell hemflytt. En fundering är om det finns någon form av ledighet man kan ta ut första tiden utöver vanlig semester? Tanken är att om hemflytt sker så är det över påsklovet, jag tänker att jag behöver vara hemma iaf den veckan och säkert första skoldagen, men hur det ska motiveras på jobbet att just den veckan måste jag vara hemma är oklart, särskilt med tanke på att det kan behövas med kort varsel. Jag är ensam vårdnadshavare. Så vad har man som vårdnadshavare för rättigheter att va hemma när barn flyttar hem?
Tack på förhand

Fundersam mamma
2023-12-11 18:47

Hej

Du skriver att socialtjänsten på eget initiativ inlett en utredning för eventuell hemflytt av ditt barn. Socialtjänstens strävan är att barns ska ges förutsättningar till att kunna bo med sina biologiska föräldrar då detta är möjligt. Om du känner en oro för hemflytten och hur det ska gå kan du tala med barnets handläggaren och eventuellt ansöka om stöd.

Du skriver att hemflytten ämnar ske till påsk. Detta gör att du har god tid på dig att planera kring det praktiska. Vi råder dig att ta kontakt med Försäkringskassan för att där ansöka om barnbidrag, underhållsbidrag och bostadsbidrag. Du kan även, beroende på barnets ålder, också vara berättigad till föräldrarpenning som du kan ta ut då barnet skall flytta hem.

Vi önskar dig och barnet lycka till med allt i framtiden.

Vänligen

Soctanterna