Hur kommer jag ur mitt beroende av alkohol? Och varför mår jag så dåligt som jag gör?

Hej,

Jag heter och jag har ett allvarligt alkoholproblem och önskar omedelbar kontakt med er. Det har pågått i flera år nu och jag orkar inte längre, jag dricker cirka 6 flaskor vin per dag. just nu är jag någorlunda nykter men det kommer inte hålla många minuter till. Jag ber er om hjälp

Mvh

GravAlkoholiker
2023-12-09 18:12

Hej!

Vi förstår att du är bekymrad och utifrån det du beskriver så har du ett allvarligt pågående alkoholmissbruk. Vi på Soctanter har inte möjlighet att ringa upp dig och vi har tagit bort ditt namn och telefonnummer från frågan.

Du behöver förmodligen hjälp med att avbryta ett sådant omfattande missbruk, en del klarar det på egen hand men ofta kan man behöva hjälp med en medicinsk avgiftning. Jag tycker att du dels ska vända dig till socialtjänsten i den kommun du bor i men också till sjukvården för att få hjälp att bryta det pågående missbruket och få hjälp med medicinsk avgiftning. Många gånger vill sjukvården att det ska finnas en planerad behandling för att man skall få hjälp med avgiftning och därför bör du också ta kontakt med socialtjänsten i din kommun.

Det finns även annan hjälp i form av självhjälpsverksamheter som AA (anonyma alkoholister, länkarna mfl ) som har hjälpt många att bryta sitt missbruk och börja leva nyktert. Där kan man få en gemenskap med människor med en liknande problematik.

Hoppas att du får hjälp och har du fler frågor så hör gärna av dig igen,

Vänligen

Soctanterna