En orolig stora syster

Hej jag är en tjej på 17 år som har en syster som är 14 år gammal mina föräldrar vill flytta ut från Sverige och lämna oss här eller hos min pappa i ett annat land jag har sagt att jag kommer inte flytta till han att jag vill plugga klart och ta min utbildning hur ska jag göra med boende och skolan vem ska jag vända mig till jag och mina föräldrar har ingen bra relation vi har varit i kontakt med soc och jag har bott hos dom innan av andra skäll hur blir de nu

Orolig stora syster
2023-12-08 22:43

Hej!

Det verkar inte vara en lätt situation för dig. Du skriver att dina föräldrar tänker flytta från Sverige till ett annat land.

Att de kanske ska lämna er i Sverige eller att ni ska bo hos pappa i ett annat land. Ska era föräldrar dela på sig?

Var och med vilka ska ni bo med om de lämnar Er i Sverige?

Jag förstår att du vill stanna i Sverige och och göra färdigt din utbildning mm. Eftersom du är under 18 år så är det dina föräldrar som till stor del bestämmer över dig, och de är skyldiga att försörja dig tills du blir myndig eller fram tills du har avslutat din gymnasieutbildning så länge du bor i Sverige. Vidare så ska din vilja och dina behov ha en mycket stor betydelse. Vårt råd är att du tar kontakt med socialtjänsten igen för att få hjälp med din och din systers situation.

Hoppas att vårt svar har varit till hjälp och har du fler frågor får du gärna återkomma.

Vänligen

Soctanterna