Föräldrar med annan kultur

hej
mina föräldrar är typ funktionsnedsatta. Dom kommer från en annan kultur. DOm tror att skola, snut och soc är gudar. alltså att dessa tre (skola, snut,soc) ALLTID har rätt.
Sverige har lärt mina föräldrar att man DÖR av cannabis. att man DÖR av att va ute i natten. Att man våldtas å skit , fast dette nt hänt-
Soc har kontaktat dom Massor för ja togs felaktigt av snuten flera ggånger. Snuten släppte mej direkt. Men hon snut-tjejen var en orm. För hon soc anmälde mej. När mina föräldrar fick reda på det dom blev förkrossade. min far är präst. från africa.
Det ja hävdar inför soc (som pratar om LVU) e att soc måste förstå mina föräldar nt kan svenska å kmr från en U-land.
Mina 2 systrar har LVU på 2 olika sis.

Til o me min lärare sa exakt detta : DET SKA INTE BLI SÅ FÖR DIG JAG SKA HJÄLPA DEJ

så nu undrar jag :
tar ni hänsyn till att vissa personer som e från annan kultur litar på Er och Snut FÖR MYCKET!?

Hur kan min lärare hjälpa mej slippa LVU
väger lärarares ord tungt?

skrivet av en tjej från ett U-land med född här, 15 år

africangirl
2023-12-07 08:04

Hej!

Vi förstår att du är orolig för att dina föräldrar inte ska få rätt information om vad som kan hända om man använder cannabis, är ute på nätterna eller om man blir tagen av polis en eller flera gånger.

Att dina föräldrar blir oroliga för dig och lyssnar på vad myndigheter som socialtjänsten, Polis och skolan berättar och tar upp är inte så konstigt då du berättar att dina systrar är omhändertagna enligt LVU.

Du beskriver att dina föräldrar kommer från ett annat land och inte förstår svenska språket. Om det är så, kan dina föräldrar få en tolk vid mötena med socialtjänsten för att de ska förstå innehållet i samtalet så att inga missförstånd uppstår.

Du skriver att du har en lärare som vill hjälpa dig och undrar om lärarens stöd kan göra att du slipper LVU. Vi tycker att det är jättebra att du har en person som du känner förtroende för och som vill stötta dig i din situation. Din lärares stöd kan påverka din situation en del, men om det finns en så stor oro för dig att socialtjänsten diskuterar LVU, så behöver du troligen visa på förändring i ditt beteende, att sluta med cannabis, vara ute på nätterna och inte hamna i situationer där polisen har anledning att prata vidare med dig. Alla dessa saker är riskbeteenden som socialtjänsten ser som allvarliga. Dina föräldrar har ansvar för att du är trygg, får möjlighet att utvecklas och får ditt omsorgsbehov tillgodosett. Om ditt beteende utmanar dina föräldrar att sätta gränser för dig och stötta dig behöver socialtjänsten titta på vad du och dina föräldrar behöver för stöd för att det ska fungera, samt för att du framöver inte ska utsättas för risker och samtidigt fortsätter att få en god utbildning och att du får kunskap och utvecklas för vuxenlivet.

Vi hoppas att du och dina föräldrar får det stöd och den hjälp ni behöver.

Vänligen

Soctanterna