Att tvinga mig att anmäla mitt barn i dagis

Hej !

Kan en socialsekreterare tvinga mig att anmäla min son i dagis om jag har mer än 100 dagars pappaledighet om mitt barn gammal 1 år och 7 månader trots att en av de föralderarna arbetssökanden och skrivning in i Arbetsförmedlingen och andra föralderarn har mer än 100 dagars pappaledighet ?

Kan han avbryta hjälpen till mig och min familj på grund av detta? Förse mig med lagen som föreskriver detta som gäller att banert obligatoriskt att gå i dagis eller inte med min situation.
Jag hittat allmänt lag som prata om den,men jag inte har hittat specialt lag om den

Med vanlig halsning,

Förfrågan om lagen
2023-11-29 15:02

Hej!

Varken din socialsekreterare eller någon annan kan tvinga dig att sätta upp ditt barn till kö för förskola. Att gå på förskola är frivilligt i Sverige, oavsett om man som förälder erhåller ekonomiskt bistånd eller inte.

Däremot kan det finnas en planering som du som söker ekonomiskt bistånd behöver följa för att ha rätt till ekonomiskt bistånd. Exakt hur just er planering ser ut kan vi inte uttala oss om. Kanske det kan vara så att din handläggare tänker att ni behöver sätta barnet i kö redan nu då det kan ta upp till tre månader innan man får en plats inom den kommunala förskolan.

För bäst svar och förklaringar kring hur handläggaren tänkt gällande er planering så får ni bäst svar om ni kontaktar denne och frågar vidare.

Vänligen

Soctanterna