många frågor:(

hej har varit på möten den 27.nu säger våran biståndshandläggare att vi är tvungen att flytta i från våran 5 rum(8640 kr mån)till en 2 rum?hur kan hon bestämma vilken storlek på lägenhet vi behöver?för vi har ju trots 4 barn på LVU och i genom det så kan Barnhandläggaren säga i från om umgänge när det inte finns plats för våra barn??hon har inte ens sökt rådrum jag frågade henne om hon hade gjort det men hon sa nej.också så menar hon på att vi får spara i från vårat bidrag till vårat sparkonto??om min fru har ett eget bankkonto så kommer dom att dela vårat bidrag så hon får pengar till sitt bankkonto?känns som att dom vill splittra oss:(tack för senast svar

Generalen
2023-11-28 12:48

Hej!

Att uppleva sig utlämnad till socialtjänsten för bistånd förstår vi kan kännas stressande och ifrågasättande.

Socialtjänstens försörjningsstöd är det yttersta skyddet som finns när personen inte själv kan försörja sig och det finns tydliga riktlinjer för hur detta beräknas.

Du har frågor gällande biståndet för ert boende utifrån hur många ni är i hushållet. Vi förstår det som att du också har frågor som behöver besvaras om hur ert umgänge med era placerade barn ska se ut framöver.

Då vi inte kan svara i individfrågor hänvisar vi dig att vända dig till både din/er handläggare på ekonomiskt bistånd samt även era barns handläggare. Det både för att få närmre besked för hur många som beräknas ingå i hushållet, vad gäller era bankkonto samt för att få vidare besked om hur umgänget ska se ut med era barn framöver.

Vi hoppas att du har fått råd i dina frågor!

Vänligen

Soctanterna