Avslag, överklagan

Hej! Jag har ansökt om ekonomiskt bistånd, fått avslag gång på gång, pga handläggarens egna åsikter & regler och då har jag överklagat skriftligen beslutet till handläggaren. Ändras inte beslutet på avslaget så skickar soc. det vidare till Förvaltningsrätten , och de skickar därefter ett brev om att de tagit emot ärendet och jag får en möjlighet till ett yttrande inom 3 veckor sen jag fått brevet. De meddelar mig sen igen vad de beslutat ang. ärendet. Jag har inte fått ett enda brev därifrån (3-4 st/ mån.avslag som jag överklagat till handläggaren på soc) och har frågat handläggaren på soc flertalet gånger hur det kommer sig, får till svar att han skickat vidare min överklagan och även fått brev/ ngn bekräftelse av Förvaltningsrätten. Hur kan det överhuvudtaget stämma?

M
2023-11-27 09:37

Hej!

Vad bra att du överklagar de beslut du inte är nöjd med. Har det dessutom smugit sig in en känsla av att handläggaren tar lite godtyckliga beslut och inte följer regelverket så är det rätt att få en högre instans att pröva beslutet.

Det låter lite märkligt att du inte har fått någon information alls från Förvaltningsrätten att ditt eller dina överklagande har inkommit till dem. Vi råder dig att kontakta Förvaltningsrätten för att säkerställa om det finns något ärende i ditt namn registrerat hos dem. Om du får information om att det inte finns något ärende registrerat hos Förvaltningsrätten, uppmanar vi dig att kontakta din handläggares chef om situationen. Om handläggaren och dennes chef inte åtgärdar de felaktigheter som begåtts i samband med dina överklaganden, så kan du vända dig till IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg.

Vänligen

Soctanterna