Terminalglasögon

Hej,
Jag har gått på försörjningsstöd ett par år nu och vill nu skaffa mig terminalglasögon. Jag har astigmatism och har svårt se såväl långt som nära. Jag är helt sjukskriven för bla depression. Att komma ur min depression försöker jag komponera musik på min dator och då måste jag ha sk terminslglasögon. Har jag rätt att få bidrag för detta? Eller är det beroende på vilken kommun man bor i?
Tack på förhand
Mvh

Bekymrad
2023-11-23 22:55

Hej!

Vad roligt att läsa att du har hittat ett intresse där du skapar något! Att leva med en psykisk ohälsa är svårt, och det är viktigt att finna mening i livet. Att som du då skapa musik, låter som en fin väg att gå för att må bättre.

Alla kan ansöka om försörjningsstöd och ekonomiskt bistånd till egentligen vad som helst. Socialtjänsten har sedan att pröva om den som ansöker om bistånd har rätt till det och vidare om det som man ansöker om kan bedömas ingå i skälig levnadsnivå eller kan bidra till att den enskilde så småningom kan bli självförsörjande.

Du skriver att du har haft försörjningsstöd under en längre tid, vilket gör att din handläggare på Socialtjänsten har kännedom om din ekonomiska situation liksom ditt mående. Ett par terminalglasögon kan vara ett sätt att få dig att må bättre och på så sätt få dig närmare ett arbete och en självförsörjning. Vi föreslår att du kontaktar en optiker och ber om ett kostnadsförslag på ett par terminalglasögon och inlämnar detta tillsammans med din ansökan nästa gång du träffar din handläggare. Prata med hen om vad det skulle betyda för dig och ditt mående om du kunde få denna hjälp.

Vi hoppas kunna få höra dina bidrag på radio i framtiden!

Vänligen

Soctanterna