Byta familjehem

Hej. Jag är på ett familjehem sedan några månader på grund av missbruk. Jag är 40 plus och jag vantrivs i familjen jag är hos. De pratar knappt med mig om det inte är något för dem att klaga på. De ser ner på missbrukare och de som har det sämre ställt. När soc är på besök visar de upp en helt annan sida av sig själva. Jag har försökt att berätta för soc men jag får ingen respons. Jag vill inte skriva ut mig men känner snart ingen annan utväg. Kan jag be om att få komma till någon annan familj?

Vantrivsel
2023-11-22 12:56

Hej!

Vi förstår att du har en svår situation där du försöker bryta ett missbruk och är placerad i ett familjehem där du inte känner dig välkommen.

Ett alternativ som vi tänker du kan börja med om du inte gjort detta är att prata med familjehemmet om hur du känner. De kanske inte själva har insikt i hur de uppfattas av dig och behöver veta om det för att kunna göra en förändring. Om du fortsatt känner att de behandlar dig likadant kan du prata med din handläggare om att du önskar en annan placering. Du verkar mån om att ta emot stöd men att nuvarande familjehem inte ger dig det stöd du behöver. Det går alltid att önska detta och sedan är det upp till socialtjänsten att besluta kring en eventuell flytt.

Vi hoppas att situationen löser sig till det bästa för dig.

Vänligen

Soctanterna