bistonshandläggare bryr sig inte

Hej!!Måste bara fråga er!!Hur kan en biståndshandläggare säga att man är fullt frisk när man har ont i sina leder,rygg och sina höfter?våran biståndshandläggare säger att jag måste ha ett Läkarintyg för att bevisa att jag här sjuk,Men biståndshandläggare tjatar om arbetsförmedlingen och om vården.jag måste söka jobb även fast jag har gjort en egen sjukskrivning genom FK,Men hon tog tar den inte eftersom jag har gjort den själv och biståndshandläggare menar på att jag har fullt frisk för att söka jobb,men jag sitter och väntar på en tid till min gym Läkare men biståndshandläggare menar dock på att jag ska söka jobb.om jag går på en intervju och säger mina fel till den som jag pratar med så skulle den säga att dom vill inte ha mej där för att jobba.Hur går i vägars för att hon ska sluta att tjata om att jag ska söka jobb fast jag har så ont att jag kan knappt gå??har intyg på mina sjukdomar men trots detta så menar biståndshandläggare att jag ska ha Läkarintyg.

Lilla jag
2023-11-13 20:01

Hej!

Tack för din fråga!

Vi tolkar ditt brev som att du upplever att du inte blir trodd av din biståndshandläggare vilket vi förstår känns tråkigt.

Du skriver att din biståndshandläggare efterfrågar läkarintyg som underlag för din sjukskrivning vilket i så fall innebär att du inte är arbetsför.

Försörjningsstöd via socialtjänsten är det yttersta skyddet gällande försörjning när du inte själv kan försörja dig. Du ska även göra allt som står i din makt för att försöka lösa din försörjning på egen hand.

Vid ansökan om försörjningsstöd är det förenligt med vissa krav. Med det menas att socialtjänsten kräver in kontoutdrag, att du är inskriven på arbetsförmedlingen och söker arbete om du är arbetsför. Om du är sjukskriven krävs det läkarintyg som visar det. Det för att vidare kunna bedöma rätt till bistånd eller inte.

Då vi enbart kan svara generellt och inte i individärenden råder vi dig att prata med din biståndshandläggare för att få svar på vad som gäller i just ditt ärende.

Vi hoppas att du har fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna