Är privatlån en bra lösning för mig?

Jag har hamnat i ekonomiskt trångmål pga skilsmässa och har svårt att få ihop min ekonomi som ensamstående och med 3 barn. Så jag har funderat på om ett privatlån är en bra lösning så att jag får lite andrum ekonomiskt. Tycker det känns lite läskigt att låna pengar men har förstått att det inte är så ovanligt att ta den här typen av lån.

Jag har läst på här https://www.konsument.se/privatlan/ men är osäker för att räntespannen som anges är så stora och jag vet inte om en förfrågan hos UC kommer att innebära problem i framtiden.

Hur tycker ni jag ska göra? Tror ni att det är en bra ide eller ska jag försöka klara mig utan att låna? Som ni märker är jag väldigt osäker. Jag vill inte hamna i problem längre fram för att jag tar ett lån nu. Väldigt tacksam för svar.

Ensamstående mamma till 3 barn
2023-11-10 11:49

Hej!

Det ekonomiska läge som Sverige och världen just nu befinner sig i, har inneburit att många fått en väldigt tuff ekonomisk situation där det blivit svårt att klara de utgifter ett hushåll vanligtvis har.

Vi förstår att du som ensamstående mamma med tre barn kan ha en mycket tuff ekonomisk situation, och i detta försöka finna något sätt som gör att det kan underlätta i ekonomin och vardagen.

Att ta ett lån kan så klart hjälpa till att fördela kostnader under en tid, men just nu är det högre räntor som gör att man får betala ganska mycket mer än man lånar. Vi kan inte uttala oss om det skulle vara en bra idé för dig att sätta dig i en större skuld genom att ta ett lån, men vi tycker att du ska prata med en budgetrådgivare om din ekonomi, och se om du kan göra något åt dina utgifter som du har innan du överväger att ta ett lån.

Budget- och skuldrådgivningen i Malmö hittar du via länken nedan

https://malmo.se/Bo-och-leva/Stod-och-omsorg/Forsorjning-och-ekonomi/Bu…

Vänligen

Soctanterna