Fråga ang försäkringskassans rutiner sjukpenning

Hej! Jag har väntat på besked om sjukpenning vilket tog lång tid då de ville ha ytterligare uppgifter hela tiden. Till slut vart det beviljat efter 3 månader. Jag har slappnat av i en vecka och försökt ta hand om mig själv & fokusera på att bli friskare. Blev ännu mer stressad & utmattad av processen med FS. Nyss ringde en handläggare mig som jag aldrig pratat med innan ang min sjukpenning, o sa att hen har hand om min sjukpenning, och ville komma i kontakt för mig för mer information.

När jag ringde tillbaka efter 1 minut, efter att ha missat samtalet så sa telefonsvararen att handläggaren gått på semester och är åter på måndag. ( idag onsdag) .

Jag blir så fruktansvärt orolig och nervös att vänta i så många dagar på att fråga vad för information de /hen behöver? Vet ni något om hur det funkar med sjukpenning efter att den är beviljad? Blir så orolig att de ska göra om beslutet eller neka mig. Jag är sjukskriven november ut o antagligen i december också, ska träffa läkaren på måndag för detta & inväntar operation för en del av sjukdomstillståndet.

Vet ni vad handläggaren kan tänkas ställa för frågor / vilja veta mer om? Kan ingenting om processen efter att man har sjukpenning och efter min erfarenhet med allt blir jag så himla nedstämd o tänker såklart det värsta. Personen i telefon lät inte vidare stressad med att ha mer information från mig, men kan ju inte tolka en röst utan undrar ifall det finns nåt standardiserat svar på varför en ”ny” handläggare ringer upp efter beviljad sjukpenning ? Allt gott. Mvh orolig själ

stress247
2023-11-01 16:39

Hej!

Din situation verkar inte vara lätt. Vi förstår att det känns jobbigt att ha fått ett besked om sjukpenning men samtidigt behöva svara på ytterligare frågor från Försäkringskassan. Du frågar om Försäkringskassans rutiner kring sjukpenning men tyvärr kan vi inte svara på frågor gällande rutiner hos en annan myndighet och inte heller ge dig svar i ditt specifika ärende så vi råder dig att ta kontakt med Försäkringskassan istället. För allmänna frågor finns även en del på nätet, du har säkert redan koll på det men vi lägger en länk här, www.forsakringskassan.se.

Vi hoppas att det löser sig och att du får svar på dina frågor.

Vänligen,

Soctanterna