Inneboende nekad försörjningsstöd

Hej! Min inneboende sen 5 år tillbaka blev helt plötsligt nekad försörjningsstöd vilket han har fått hela tiden tills nu.
Under pandemin började han föra över alla pengar till mitt konto eftersom han har svår ocd o klarade inte av att lämna lägenheten för att handla.jag skötte detta med hjälp av min familj. Detta okejades av flera hadläggare, senast för 5 mån sen.
I förra veckan vill helt plötsligt komma på hembesök, vilket var ok. Dom dök upp inom 10 minuter. Min inneboende svarade på alla frågor. Dom ville veta var han sov, han visade soffan, men ingen av dom gick in o kollade soffa, dom tittade in på toaletten o frågade om garderob. Min inneboende har en hylla i samma garderob som jag eftersom jag har fullt med min avlidna sons saker i dom andra, detta förklarade han också. Dom kollade på min säng, där det är bäddat med kudde o täcke på ena sidan o lite kuddar o mattor på andra sidan för katterna o fullt med katthår.
Han fick helt avslag pga dom påstår att vi är sambos! I beslutet nämner dom att inte fanns separata handdukar, vilket inte stämmer! Dom nämnde bara att sängen var bäddad på ena sidan men inget om kattgrejerna på andra sidan. Dom påstår att det inte fanns nåt underlakan i soffan vilket inte heller stämmer, dom var som sagt inte in o tittade ens...vad ska min inneboende göra? Har han ingen chans? Han kommer att överklaga självklart, men blir det bara att ord står mot ord? Det är ju ingen som har sagt hur garderoberna ska vara osv.
Jag talade också om för dom att jag har ett förhållande med en annan man som har pågått i över 5 år, men det lyssnade dom inte på.

Orolig77
2023-10-31 19:16

Hej!

Tack för din fråga. Bästa rådet vi kan ge är att överklaga beslutet och din inneboende verkar redan gjort just det. I överklagan kan ni redovisa omständigheterna hur det såg ut i lägenheten vid hembesöket precis som du gjorde nu i denna beskrivning. Hoppas att du genom vårt svar fått några tips om hur du ska göra för att komma vidare. Skulle det dyka upp fler frågor eller funderingar är du givetvis välkommen åter.

Vänligen,
Soctanterna