Orolig pappa till vuxen dotter

Hej!
Jag har en vuxen dotter som har aspergers. Hon har haft en jobbig skolgång och uppväxt p.g.a mobbning, misshandel och utanförskap, vilket lett till ptsd, svåra sömnstörningar, ångest och depressioner, plus alla andra svårigheter som hennes funktionshinder medför.
Hon har försörjningsstöd sedan en tid tillbaka, och har aldrig klarat av att jobba i hela sitt liv. Sedan ett par år har hon bott i annan stad med sin sambo som nu gjort slut. Hon har nu äntligen fått ett förstahandskontrakt på en lägenhet och soc har bekräftat till hyresvärdenatt hon har försörjningsstöd.
När jag läser på internet angående avtal för el och bredband så verkar det som att kreditupplysning kommer tas. Eftersom hon inte har någon inkomst förutom försörjningsstödet så är jag nu orolig över att hon ska nekas att teckna dessa avtal. Bredband är ju kanske inte livsviktigt, men däremot elavtal. På vilket sätt kan ni hjälpa i ett sådant här läge?
Tacksam för svar!

Förälder hela livet
2023-10-27 07:26

Hej!
När det gäller just villkoren för ett el-avtal så behöver ni prata med det tilltänkta elbolaget om deras villkor.
Generellt sett är kostnader för el något man har rätt att ansöka om hos socialtjänsten. Vi kan inte svara exakt hur elbolaget ställer sig till om man inte har haft någon inkomst vid en kreditupplysning. Det råd vi kan ge er är att din dotter pratar med sin handläggare om detta och om det är något som de har erfarenhet av sedan tidigare.
Vi hoppas situationen för din dotter löser sig till det bästa!

Vänligen

Soctanterna