Boende

Hej
Jag bodde hos min mamma som inneboende och min mamma har avlidit! Och jag är kronofogdad person och har ingen lägenhet men har fast anställning ! Kan ni hjälpa mig att få ett boende!
Obs!
Just nu jag har ordnat ett boende hos en kusin till mig. Men i Janauri 2024 måste flytta ut ? Var ska jag ta vägen ?
Mvh
H

Hass
2023-08-29 22:37

Hej!

Det låter som en jobbig och påfrestande situation du befinner dig i.

Om man bor i Malmö och behöver vägledning och stöd i att söka bostad så kan man kontakta Bostadsrådgivningen. Det är viktigt att veta att bostadsrådgivningen inte har några lägenheter att förmedla. Bostadsrådgivningen ger information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. Telefonnummer till Bostadsrådgivningen i Malmö är 040-34 93 38.

Att kontakta privata hyresvärdar kan vara ett sätt att hitta ett boende, det finns även många annonssidor på nätet där man kan söka bostäder. Kanske kan du prata med hyresvärden där du och din mamma bodde. Du skriver att du kan bo kvar hos din kusin tills januari vilket ger dig lite tid att leta efter någon annanstans att bo. Att du har en fast anställning och egen inkomst är också till din fördel i ditt bostadsletande då det ökar dina chanser i kontakt med hyresvärdar.

Vänligen

Soctanter